Ющенко думає, що його досвід - безцінний

Понеділок, 24 серпня 2009, 12:08

Президент Віктор Ющенко сподівається, що уряд і опозиція приймуть його план розвитку держави.

Про це він заявив, виступаючи на Майдані Незалежності з нагоди Дня Незалежності.

Ющенко нагадав про свій досвід головування у Нацбанку та в уряді.

"Ми досягли успіху, тому що діяли системно, впроваджуючи розумні ринкові принципи, не обманюючи виборців і не роздаючи ані "подачок", ані пустих обіцянок. Ми були чесні зі своїм суспільством", - сказав він.

"Цей досвід, я глибоко переконаний, є для нас безцінним. Він потрібен нам для нових завдань", - заявив президент.

"Я впевнений, глибоко переконаний - ми витримаємо удар і економічної кризи. Як глава держави я ціную зусилля всіх професіоналів, які взялися до справи, попри увесь тиск політичного і виборчого популізму", - зазначив він.

Крім того, президент вважає, що "ми повинні продовжити курс для справжнього національного відродження України. Велика робота вже зроблена. Держава говорить з позиції національної ідеї. Ми розпочали масштабну працю з відновлення історичної правди і пам'яті".

Ющенко звернувся до українського православного духовенства із закликом почати свій міжконфесійний діалог щодо створення в Україні єдиної помісної православної церкви.

Він також вважає, що найважливіший акцент треба зробити на "новітній інформаційній політиці України".

"Саме вона разом із заохоченням наших медіа, кіновиробництва і книговидання має стати головним інструментом для популяризації української національної ідеї - ідеї культурної і духовної єдності серед усіх верств нашої спільноти", - зазначив президент.

Ющенко заявив: "наша мета - створення національної держави у новітньому, модерному сенсі".

Президент наголосив, що Україна - постколоніальна країна. "Один із головних результатів такого її стану - це домінування чужого своєму народу капіталу - непродуктивного, нетворчого, зв'язаного на колишню метрополію", - сказав Ющенко.

Також він заявив, що "Україна - ще й постгеноцидна нація". "Постгеноцидний статус України означає, за Джеймсом Мейсом, "вбивство розуму нації", люмпенізацію села, спотворення світосприйняття та власної історії і низьку національну солідарність між різними верствами населення", - сказав Ющенко.

"Не має значення, хто буде президентом чи прем'єром, хто визначатиме ці проблеми чи ні, хто їх визнаватиме чи ні - виклики все одно діятимуть, як невидима радіація після Чорнобиля", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування