Російські українці сподіваються на щирість Медведєва

П'ятниця, 21 серпня 2009, 21:33

Українці Росії підтримують позиції президента та прем’єра стосовно українсько-російських відносин.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Об’єднання українців Росії та Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

Вони наголошують, що звернення президента РФ Дмитра Медведєва до президента Віктора Ющенка велика українська громада Росії розцінила як звернення до всього українського народу, котрий обрав чинного главу держави.

"Ми цілком підтримуємо і поділяємо думки, оцінки й позицію керівників України – Ющенка і Тимошенко, які містяться у відповідях на послання Медведєва. Це саме ті слова, котрі українці Росії хотіли почути від керівництва України", - наголошують вони.

Слова, сказані керівниками України, вселяють надію на те, що вони не розміняють свою відповідальність за майбутнє молодої незалежної держави у складні часи її історії на власні політичні амбіції й захищатимуть, перш за все, національні інтереси українського народу, переконані члени українських організацій у РФ.

Українці Росії вітають те, що Ющенко та Тимошенко у своїх листах чітко визначають право народу самому оцінювати своє минуле й самостійно визначати шляхи свого подальшого розвитку, на основі державного суверенітету і врахування вимог міжнародного права й інтересів інших народів.

В повідомленні наголошується, що іншим, не менш важливим аспектом, що міститься у відповідях керівників України, є необхідність налагодження партнерських добросусідських відносин між Україною й Росією.

Вони також зауважують, що у листі Медведєва зазначається, що російська влада стурбована станом української культури та освіти в Росії й докладатиме зусиль для їхнього розвитку.

"Сподіваємося, що це щире бажання російської влади сприяти розвитку однієї з найбільших етнічних громад Росії", - наголошують українці Росії й нагадують, що зараз у РФ немає жодної української школи, тоді як в 1930-ті роки їх було більше 100.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування