Ющенко поставив боротьбу з хабарництвом на перше місце

П'ятниця, 21 серпня 2009, 15:07

Президент Віктор Ющенко вимагає підвищення ефективності боротьби з корупцією та хабарництвом в органах влади, правоохоронних структурах тощо.

На необхідності цього він наголосив на нараді щодо стану діяльності МВС за перші сім місяців поточного року, повідомляє прес-служба президента.

Глава держави запропонував правоохоронцям різних відомств у найближчі 30 днів провести колегію з даного питання.

Він додав, що, безумовно, аналогічні заходи мають відбутися також в інших органах державної влади.

У цьому контексті Ющенко наголосив на важливості отримання повної та об'єктивної інформації від МВС, ГПУ, СБУ щодо порушення закону тими чи іншими службовцями з тим, щоб дані питання могли бути заслухані на засіданні РНБО.

Глава держави нагадав керівникам правоохоронних органів, що доведення справ корупціонерів та хабарників до логічного завершення має бути предметом їхньої професійної честі.

"Я переконаний, якщо ми знайдемо режим спільних узгоджень із даної тематики, в тому числі, із судовою системою, ми будемо мати іншу ситуацію", - сказав Ющенко.

"Найбільша ваша опора – люди. Це найкращий ваш партнер. У очах людей ви повинні постати як герої, які здатні захистити права людей та закон", - зазначив він.

Президент підкреслив, що питання боротьби з корупцією та хабарництвом має стати першим на порядку денному засіданні координаційної ради із питань ефективної співпраці правоохоронців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування