Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче ще скоротити передвиборчі перегони

Четвер, 20 серпня 2009, 15:59

БЮТ виступає за скорочення терміну виборчої кампанії на виборах президента до 60-30 днів, заявляє прем'єр Юлія Тимошенко.

"90 днів (скорочення терміну виборчої кампанії) – це на першому етапі, а потім – 60, а, може, і 30", - заявила вона на прес-конференції у Львові в четвер.

Тимошенко підкреслила, що вона виступає за подальше скорочення термінів виборчої кампанії, бо це дозволить заощадити бюджетні кошти, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому, за словами прем'єра, наміри президента оскаржити в Конституційному Суді внесення змін до Конституції про скорочення терміну кампанії до 90 днів при можливому подоланні вето на відповідний закон не призведе до зриву виборчої кампанії.

Як відомо, Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до закону про вибори президента, відповідно до якого, зокрема, передвиборча кампанія скорочується зі 120 до 90 днів.

Президент Віктор Ющенко ветував цей закон як неконституційний і має намір далі відстоювати свою позицію в КС, у випадку подолання парламентом вето.

Верховна Рада у п'ятницю, 21 серпня, збереться на позачергове засідання, на якому планується, зокрема, подолати вето на оновлений закон про вибори президента і закон про фінансування підготовки до "Євро-2012".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування