Медведєв натякнув, що Японія до Росії недоброзичлива

Четвер, 9 липня 2009, 13:12

Президент Росії Дмитро Медведєв у четвер заявив прем'єру Японії Таро Асо, що рішення японського парламенту щодо Курильських островів не сприяє створенню атмосфери довіри між двома країнами.

Про це повідомив помічник глави російської держави Сергій Приходько.

"Президент Росії відзначив, що подібного роду акти не створюють необхідної атмосфери для доброзичливого і відкритого діалогу", - сказав Приходько.

У той же час, за його словами, Медведєв заявив про готовність до продовження діалогу.

Також він зазначив, що говорити про конкретні терміни розв’язання територіальної суперечки РФ і Японії поки недоречно.

"Президент РФ і прем'єр Японії домовилися дати вказівки продовжити консультації з актуальних двосторонніх питаннях, включаючи проблематику мирного договору, територіальне питання", - зазначив Приходько.

"Тут можливі тільки такі рішення, які будуть сприйняті народами як Росії, так і Японії. Будь-які можливі конкретні тимчасові рамки роботи навряд є доречними. Головне - належна атмосфера, що не обтяжувала б консультації з цих питань", - підкреслив він.

У свою чергу МЗС Росії називає неприйнятним рішення японського парламенту визнати Південні Курили японською територією.

"Розглядаємо нагнітання необґрунтованих територіальних вимог до Росії як недоречне, неприйнятне і невідповідне пошуку взаємоприйнятих рішень з огляду на укладення мирного договору", - сказав у четвер на брифінгу в Москві офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко.

Він висловив думку, що подібне рішення японського парламенту може ускладнити контакти на суміжних територіях Росії і Японії.

Раніше, 11 червня нижня палата японського парламенту одноголосно проголосувала за прийняття поправок до закону, у якому зафіксоване положення про приналежність Японії чотирьох островів Південнокурильської гряди. Верхня палата схвалила поправки 3 липня.

РИА Новости, "Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування