В НУНС можуть зняти з президента недоторканність

П'ятниця, 3 липня 2009, 12:10

Група "За Україну" готова підтримати розширений законопроект про зняття недоторканності з депутатів, суддів та президента в разі, якщо "він не буде ширмою" для відмови від зняття депутатської недоторканності.

Про це заявив журналістам лідер групи В'ячеслав Кириленко.

"Якщо БЮТ внесе законопроект, який передбачає скасування недоторканності для всіх, і реально готовий вже проголосувати, то ми розглянемо цю пропозицію, і я не виключаю нашої підтримки", - сказав він.

"А якщо БЮТ і інші будуть використовувати це лише як ширму, щоб не скасувати недоторканності навіть депутатам, то ми проти такого підходу", - додав Кириленко.

Він нагадав, що торік під час дискусії щодо скасування депутатської недоторканності, ідея щодо скасування імунітету для всіх "використовувалася лише як ширма, щоб не втратили недоторканність понад усе народні депутати, які ближче за всіх підійшли до цього".

"По суті питання може бути вирішено двома голосуваннями, і не така велика кількість голосів для цього потрібна. Тому я проти свідомих ускладнень простої теми. Давайте хоча б депутатам скасуємо недоторканість нині, а потім розглянемо це питання по всіх і безумовно ми всі готові за це голосувати", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування