Лавринович: Вето – це те, що Ющенко може повісити у себе в шафі

Понеділок, 27 липня 2009, 18:18

Вето глави держави на закон про вибори президента України буде подолано за рахунок голосів БЮТ і Партії регіонів, упевнений перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович.

"Зрозуміло, що є два конкуруючі кандидати, що розуміють, що потрібно встановити правила змагань, що будуть однакові для всіх. І щоб переміг той, хто одержить більшу підтримку людей", - зазначив Лавринович у коментарі "Обкому".

"І ці два кандидати мають у парламенті фракції, що сумарно нараховують більше 300 голосів. І вето президента – це тільки те, що він може повісити собі в шафі, на поличку", - вважає перший віце-спікер.

За його словами, вето президента не обов'язково буде подолано на позачерговій сесії Верховної Ради.

"Я не думаю, що в цьому (скликанні позачергової сесії ВР) є крайня необхідність. Це може бути і початок чергової сесії. Але для мене абсолютно очевидно, що буде вето. І так само очевидно, що воно буде подолано", - сказав Лавринович.

Перший віце-спікер також вважає, що намір Віктора Ющенка накласти вето на прийнятий закон про вибори президента продиктований можливим бажанням глави держави заздалегідь скомпрометувати результати виборів президента як такі.

"По матерії" знайти якісь аргументи проти цього закону, мабуть, просто неможливо. Тому будуть використовуватися будь-які слова", - зазначив Лавринович.

"А суть полягає тільки в тому, щоб зробити перед виборами загальне тло за технологією, що була успішно використана нашими імпортними технологами в ряді країн – і Україна в цьому списку була дуже яскравим прикладом. Суть цієї технології – задовго до виборчої кампанії впроваджувати у свідомість людей, що результат виборів, що буде, - він абсолютно неправильний", - пояснив він.

За словами першого віце-спікера, "це - єдина мета, з якою можна це робити".

"Тому що ці аутсайдери – включно з нашим високошановним президентом і його протеже, що повинен його замінити при тих же спонсорах і фаворитах – у них шансів і надій на перемогу в Україні, як ви самі розумієте, просто немає", - заявив Лавринович.

"І тому потрібно, очевидно, задіяти технологію таким чином, щоб, якщо не обрати, то призначити, а якщо не призначити – тоді просто поставити, щоб вийшло", - додав віце-спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування