Фонд дружини Ющенка попереджає, що його ім’я використовують шахраї

Середа, 22 липня 2009, 17:17

Міжнародний благодійний фонд "Україна 3000" повідомляє про випадки шахрайства з використанням імені Фонду.

Як сказано в заяві фонду, розповсюдженому його прес-службою, у липні на адресу фонду "Україна 3000" надійшли листи від одеського благодійного фонду "Жива надія" та Хортицького навчально-реабілітаційного багатопрофільного центру, що свідчать про це.

"Керівники (цих) організацій повідомили, що до них звернулися певні особи, які представилися співробітниками Фонду "Україна 3000". Вони запропонували організаціям матеріальну благодійну допомогу у вигляді оргтехніки та програмного забезпечення і вимагали коштів, необхідних для їхнього розмитнення", - сказано в повідомленні.

МБФ "Україна 3000" офіційно заявляє, що не має жодного відношення до цих чи подібних дій.

"Діяльність Фонду побудована таким чином, щоб не накладати додатковий тягар, в тому числі фінансовий, на одержувачів благодійної допомоги", - запевняє фонд "Україна 3000".

"Також Фонд не практикує у своїй діяльності наявність регіональних представників чи філій в областях України та не здійснює оплатної передачі благодійної допомоги у будь-якій формі", - додає прес-служба Фонду.

У разі виникнення подібних ситуацій МБФ "Україна 3000" просить звертатися до своєї прес-служби за телефоном: 8 (044) 467-67-80.

Як відомо, міжнародний благодійний фонд "Україна 3000" – це неурядова благодійна організація, яку було засновано 2001 року. Його керівними органами є Наглядова рада і Правління. Наглядову раду МБФ "Україна 3000" очолює дружина президента України Катерина Ющенко.

Фонд працює за трьома напрямами: "Вчора" – програми, пов’язані з історичними, археологічними, етнографічними та культурологічними дослідженнями, охороною історико-культурної спадщини народу України; "Сьогодні" – сприяння вдосконаленню системи охорони здоров’я в Україні, інституційний розвиток благодійництва і меценатства, допомога у вирішенні проблем дитячої безпритульності та бездоглядності; "Завтра" – "виявлення і формування стратегій розвитку країни, що спрямовані на гармонійний розвиток людини і світу".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування