Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: Зараз – час брати владу у свої руки

Вівторок, 14 липня 2009, 12:39

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що БЮТ більше не підтримуватиме не свого кандидата на посаду президента.

Про це вона сказала на святкуванні 10-річчя "Батьківщини", згадуючи події 2004 року, коли її політична сила підтримала Віктора Ющенка на президентських виборах.

"Нашу славну помаранчеву революцію зараз намагаються втоптати і знекровити, принизити і забути! Тому що, можливо, не дуже добре ми обрали тоді провідників. Не дуже добре ці провідники втілювали наші головні принципи та ідеї в життя", - сказала Тимошенко.

"Але, можливо, нам і це потрібно було пережити, вистраждати і зрозуміти. Так, ми мусили тоді єднатися, гуртуватися і висувати єдиного кандидата у президенти. Але ми набралися досвіду і знаємо, що зараз ми не маємо ні права, ні часу, ні свободи поступатися свободою тим, хто не достойний вести Україну вперед, реформувати її...", - додала вона.

"Прийшов час не уступати, а міцно брати владу у свої руки!", - закликала Тимошенко.

Зал сприйняв ці слова оплесками.

Вона також заявила, що за 10 років існування "Батьківщина" стала творцем "новітньої історії України".

"Я дуже добре пам’ятаю, як ми піднімали перший фронт українського порятунку. Режим не терпів нашого опору, саме тоді знайшли найкращий спосіб, як нас поставити на коліна – це в’язниці... Були випадки, коли у нас до 50 людей були у в’язниці...", - згадала Тимошенко перебування в опозиції за часів президентства Леоніда Кучми.

"Я пам’ятаю, як ми приходили до парламенту і рух "Україна без Кучми" збирав усе більше і більше людей. Саме ми – єдина команда, яка створила перший демократичний опозиційний уряд. Тоді ніхто не розумів навіть слово "опозиція". Ніхто не знав і не розумів, що у підпіллі можна створювати уряди, що у в’язниці можна писати програми...", - додала вона.

Говорячи про першу каденцію "Батьківщини" у парламенті, Тимошенко сказала, що це була "перша, слабка, небагато чисельна фракція, але слабка тільки за кількістю".

"Ми тоді вже ставили весь парламент так, як він мусить стояти. Тоді ми диктували ті демократичні основи і цінності, за якими мала жити країна... Потім крок за кроком просиналася країна, як крок за кроком вона підіймала голову...", - заявила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування