У Північній Осетії затримали групу українців

Неділя, 12 липня 2009, 17:36

Минулої п'ятниці у Північній Осетії прикордонники затримали групу громадян України, у яких не було дозволу на перебування на території республіки.

Про це РИА Новости повідомив у неділю співробітник прес-служби погрануправління ФСБ Росії з Північної Осетії.

За словами співрозмовника, близько десяти українців було затримано на одній з гірських туристичних баз республіки, розташованих на території прикордонного із Грузією Ірафського району Північної Осетії, під час перевірки прикордонниками й співробітниками міграційної служби порядку перебування іноземних громадян на прикордонній території.

"У результаті перевірки було встановлено незаконне перебування на одній з туристичних баз громадян України, які у встановлений термін не зареєструвалися в територіальному підрозділі УФМС Ірафського району. Спеціальний дозвіл на перебування на території Республіки у них також був відсутній", - сказав він.

У прес-службі уточнили, що затримані громадяни за порушення перебування на території Росії будуть притягнуті до адміністративної відповідальності і кожен з них заплатить штраф.

"У цей час прикордонним управлінням ФСБ Росії у взаємодії з іншими правоохоронними органами республіки вживаються вичерпні заходи щодо забезпечення безпеки на прикордонних територіях Північної Осетії", - сказав співрозмовник.

Постановою уряду РФ у 1992 році Північна Осетія, ставши прикордонною з Грузією за винятком аеропорту "Владикавказ" і міст Владикавказ, Беслан, Алагіра й Ардон, стала належати до категорії територій РФ із регламентованим відвідуванням.

Це означає, що іноземні громадяни зобов'язані одержувати спеціальний дозвіл на перебування на території республіки. У тому випадку, якщо йдеться про перебування іноземних громадян у прикордонній зоні, їм необхідно одержати спеціальну перепустку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування