Яценюк пророкує газ по 600 доларів

Середа, 1 липня 2009, 21:01

Депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк вважає, що газова угода з Росією – найкраща в історії "Газпрому".

Про це він заявив під час прес-конференції у Чернігові, повідомляє прес-служба Фронту змін.

Депутат додав, що російський "Газпром" фактично управляє українською газотранспортною системою.

"Росіяни отримали шикарну формулу, де базова ціна - 450 доларів. Зараз нафта почала рости, а всі думали, що вона і далі буде по 36 доларів за барель. Коли вона стане коштувати 100, побачите, нас змушуватимуть платити за газ до 600 доларів", – сказав Яценюк.

Крім того, він заявив, що зараз у парламенті коаліції не існує ні юридично, ні фізично.

"Мене обирала коаліція і, фактично, в тому числі і я оголошував про створення коаліції. У мене було 226 підписів під коаліційною угодою. Тоді була коаліція. Зараз коаліції не існує. Я вважаю, що коаліції не існує ні юридично, ні фізично", - сказав депутат.

"Я не бачив угоди, де б було 226 підписів. Всі голосування проходять завдяки ще одному фактичному члену коаліції – Комуністичній партії України", – наголосив Яценюк.

"Зі слів прем’єра здається, що коаліція є. Але навіщо тоді була потрібна спроба конституційної змови? Розповідали про те, що треба боротися з кризою. Так якщо у вас є 226 голосів, голосуйте антикризові закони", - заявив депутат.

Також він вважає, що скорочення строків проведення виборчої кампанії ніяк не вплине на виборчий процес.

Як відомо, у середу Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, який передбачає, зокрема, зменшення терміну проведення президентської кампанії зі 120 до 90 днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування