Яценюк чекає, коли Тимошенко і Янукович з'їдять одне одного

П'ятниця, 5 червня 2009, 13:11

Народний депутат від фракції НУ-НС Арсеній Яценюк упевнений, що створення коаліції між БЮТ і Партією регіонів не вплине на проведення всенародних виборів президента.

Про це він заявив у п'ятницю журналістам.

"Вони (лідери БЮТ і ПР) за Конституцією мають право створювати коаліцію. Будь-ласка, нехай це роблять. Але це жодним чином не впливає на право українського народу обирати президента України всенародним голосуванням. Вибори відбудуться за будь-яких обставин. Я хочу їм це донести, якщо вони не розуміють", - відзначив депутат, повідомляє Ліга.net.

"Вибори президента як прямі ніхто не скасує ... Тому формування коаліції - це справа двох політичних сил. Нехай вони розповідають своєму виборцеві, чому, вони вирішили зрадити виборця", - підкреслив Яценюк.

У той же час, політик вважає, що зміна Конституції і обрання президента в парламенті негативно позначиться на міжнародному іміджі України.

"Ми повинні визначитися з конституційними реформами і захистити демократію України. Це безумовно вибір за Тимошенко і Януковичем, те, яким чином вони змінять Конституцію через створення такої коаліції", - зазначив Яценюк.

"Але зміна Основного Закону країни двома людьми або групою людей представлених в українському парламенті може призвести до негативних наслідків, і я не розділяю подібних ідей та прагнень. Мені здається, в цьому випадку потрібно буде захищати вже саму Україну", - сказав депутат.

Яценюк також вважає, що в разі створення коаліції між Партією регіонів і БЮТ, лідери цих сил "поглинуть одне одного".

"Йде процес юридичного оформлення фактичної коаліції між Януковичем та Тимошенко. Після того, як ця коаліція буде оформлена, ясно, що хтось з них двох зникне з політичної арени. Або Тимошенко і Янукович поглинуть одне одного ... Але це їхня особиста справа" , - сказав Яценюк.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування