Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оніщук перейнявся проблемою віз до Європи

Середа, 3 червня 2009, 23:17

Україна закликає ЄС укласти план дій на зразок так званої "дорожньої карти", який би містив перелік критеріїв і виконання яких дозволило би скасувати візовий режим поїздок громадян України до держав ЄС.

Про це заявив міністр юстиції Микола Оніщук у ході засідання міністрів юстиції та внутрішніх справ у форматі Україна-Трійка ЄС, що триває 3 червня у Люксембурзі, повідомляє прес-служба Мінюсту.

Запровадження безвізового діалогу, за словами Оніщука, є чи не найбільш актуальним питанням, яке виникає в українському суспільстві.

"Україна вітає певні позитивні результати практичної імплементації Угоди про спрощення оформлення віз за рік, що минув. Але, на жаль, за цей період не вдалося остаточно вирішити всі проблеми, що виникають у ході її виконання державами-членами ЄС", - наголосив він.

Говорячи про проблеми з відкриттям віз громадянам України для поїздок до країн Європейського Союзу, міністр, зокрема, зауважив на відсутності уніфікованого законодавства ЄС, зокрема, у частині процедури оформлення віз.

"Україна усвідомлює, що безвізовий діалог з ЄС лише розпочався. Ми розраховуємо, що він буде динамічним, предметним і орієнтованим на конкретний результат", - зазначив Оніщук.

Наступним важливим кроком Європейського Союзу, за словами міністра, має стати прийняття позитивного рішення ЄС про скасування збору за оформлення віз громадянам України.

Він також назвав неприпустимим використання візової політики Євросоюзу у якості інструменту штучного обмеження прав громадян України на свободу пересування територією ЄС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування