Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада двічі засмутила комуністів і регіоналів

Четвер, 25 червня 2009, 12:09

Верховна Рада прийняла постанову "Про відзначення 20-річчя створення Народного Руху України за перебудову"

За проголосував 231 депутат. Не голосувала Партія регіонів комуністи голосували проти. Також не голосував спікер Володимир Литвин.

Згідно з постановою, Кабінету Міністрів, місцевим державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування рекомендується сприяти у відзначенні цієї дати та проведенні у вересні 2009 року в місті Києві, обласних центрах, інших містах пов´язаних із зазначеною датою заходів, а також впорядкувати пам´ятні місця, пам´ятники, пам´ятні дошки, пов´язані з історією Народного Руху України за перебудову.

Окрім того, пропонується спорудити на честь створення Народного Руху України за перебудову монумент на одній з центральних площ міста Києва з одночасним перейменуванням її на майдан Народного Руху України за перебудову, встановити меморіальну дошку на будинку, де знаходився перший секретаріат Народного Руху за перебудову, за адресою: м. Київ, Музейний провулок, 8.

Також пропонується провести тематичні виховні заходи у навчальних закладах, використовувати відзначення 20-річчя створення Народного Руху за перебудову з метою посилення уваги до проблем розбудови громадянського суспільства тощо.

Також депутати проголосували за те, щоб у листопаді 2009 року у Верховній Раді пройдуть парламентські слухання з питання про національну ідентичність України в умовах викликів глобалізації.

За постанову проголосували 230 народних депутатів – не голосували регіонали і комуністи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: