Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідер Північної Кореї лякає світ ракетами заради сина?

Вівторок, 2 червня 2009, 11:26

Північна Корея готується запустити ракету середнього радіусу дії.

Про це у вівторок повідомляє Reuters з посиланням на південнокорейське інформагентство Yonhap без указівки джерела інформації.

Тому ВМС Південної Кореї у вівторок оголосили про те, що направили обладнаний ракетами військовий корабель до морського кордону з КНДР у Жовтому морі. Морський кордон між двома Кореями позначена слабко, що дозволило КНДР вимагати її переносу.

У свою чергу влада Японії схвалила у вівторок план по створенню супутникової системи протиракетної оборони після того, як КНДР повідомила про подальші випробування ракет.

Комісія на чолі з прем'єром Японії Таро Асо схвалила план як частину нової космічної політики країни.

Як відомо, минулого тижня Північна Корея провела підземний ядерний вибух і запуск декількох ракет ближнього радіуса дії, що викликало обурення як сусідів по азіатському регіону, так і міжнародної громадськості в цілому.

У понеділок стало відомо, що Північна Корея в червні може провести випробування ракети далекого радіуса дії, розробленої для удару по території США, а також буде готуватися до сутичок з Південною Кореєю за спірний морський кордон.

***

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ір у вівторок оголосив своїм спадкоємцем молодшого сина Кім Чен Уна.

Як стало відомо з південнокорейських ЗМІ, уряд КНДР закликав головні відомства країни і закордонні консульства присягнути новому лідеру.

Інформація про вибір спадкоємця Кім Чен Іра стала поширюватися одразу після ядерних випробувань.

Аналітики вважають, що підвищення агресії у поведінці КНДР викликане тим, що літній лідер хоче в такий спосіб узяти гору над іншими представниками еліти і настояти на кандидатурі свого сина при переході влади.

Кім Чен Ун, що народився в 1983 або в 1984 році, одержав освіту у Швейцарії. Про нього відомо вкрай мало. За даними південнокорейської розвідки, він найобдарованіший із трьох синів Кім Чен Іра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: