Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просить Ющенка після двох років визначитися із суддею в Європі

П'ятниця, 19 червня 2009, 17:07

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко закликає президента Віктора Ющенка розібратися у ситуації із поданням кандидатур на посаду судді в Європейському суді з прав людини від України.

"Оскільки подальше зволікання з вирішенням цього питання загрожує прийняттям ПАРЄ на сесії 22-26 червня 2009 року резолюції, один з варіантів якої передбачає позбавлення повноважень української делегації в асамблеї, що вкрай негативно позначиться на міжнародному іміджі України", - пояснює вона у листі до президента.

Тимошенко зауважила, що "уряд позбавлено можливості у будь-який спосіб впливати на вирішення питання щодо обрання від України судді Європейського суду з прав людини".

Усі процедурні питання з відбору кандидатів на зазначену посаду, зауважила вона, покладено на Миколу Оніщука як голову Нацкомісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права і Міністерство закордонних справ.

Вони, за словами прем’єра, "здійснюють відповідні заходи при безпосередньому керівництві та контролі з боку президента".

На думку Тимошенко, необхідно ініціювати проведення консультацій на високому рівні щодо вирішення проблемних питань, які порушуються ПАРЄ.

"Зокрема стосовно необґрунтованості рішення про відкликання за вашим дорученням списку кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини, поданого 29 квітня 2007 року, та необхідності доповнення списку новою кандидатурою", - пояснила прем'єр.

Як відомо, місце судді в Європейському суді з прав людини від України залишається вакантним вже протягом двох років.

27 квітня 2007 року Раді Європи на вибір на посаду судді було передано список із трьох кандидатур. До нього увійшли Сергій Головатий, Василь Мармазов і Ганна Юдковська.

Однак 14 вересня того ж року Ющенко відкликав своїм указом вже затверджений список через численні звернення громадськості і Ради суддів України щодо допущених порушень.

Натомість 20 грудня 2007 року до Ради Європи було направлено другий список, до якого увійшли Василь Мармазов, Станіслав Шевчук і Ганна Юдковська.

ПАРЄ виступає за доповнення першого списку, в якому присутній Головатий і звідки зняв свою кандидатуру Мармазов і вважає необґрунтованим відкликання другої заявки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:39
автоспортОтт Тянак виграв Ралі Сардинії через прокол Ож'є на останній спецділянці
17:27
У КНДР вирішили "призупинити" запуск сміття до Південної Кореї, але там обіцяють відповідь
17:12
У Гондурасі оголосили надзвичайний стан через спалах вірусної інфекції, яку поширюють комарі
17:06
У Нормандії розпочали урочисті заходи до 80-річчя операції часів Другої світової війни
16:50
У ТЦК пояснили силове затримання чоловіка в Дніпрі: Намагалися утримати від злочину
16:28
Домашній тріумф Баньяї: пілот "Дукаті" виграв Гран-прі Італії в MotoGP
16:21
У ВМС спростували російський фейк про знищення кораблів і катерів
16:12
відеоБригада "Лють" показала знищений росіянами Вовчанськ
16:04
"Рідка біопсія". Вчені створили аналіз крові, який передбачає ризик повернення раку молочної залози
15:55
Харківська ОВА відмовилася назвати підрядників, які відповідали за фортифікації
Усі новини...
Реклама: