Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко назвала ціну на газ для промисловості на 2010 рік

П'ятниця, 19 червня 2009, 13:13

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко прогнозує, що в 2010 році ціна на газ для промисловості складе близько 230 дол. за тисячу кубометрів.

Про це вона заявила, відкриваючи нараду з головами облдержадміністрацій, мерами міст і головами теплокомуненерго з питань погашення заборгованості перед НАК "Нафтогаз України", повідомляє Ліга.net.

"У цілому для промисловості, те, що ми зараз бачимо, буде на рівні 230 (дол. за 1 тис. кубометрів). Можливо, небагато більше, але в тих же межах, що і середньозважена ціна поточного року", - підкреслила прем'єр.

Тимошенко відзначила, що теплокомуненерго і бюджетні організації дізнаються остаточну ціну на газ на наступний рік до кінця липня 2009 року.

"Яка сьогодні ситуація за ціною на газ. Ви знаєте, що нам не потрібно підписувати угоди щорічно. У нас сьогодні щоквартально нова ціна на газ, що перераховується автоматично", - зауважила прем'єр.

"Середня ціна по року складає 228 доларів... У липні ви одержите ціну. За нашими розрахунками, ми зможемо ту ціну, що є сьогодні по Україні, одержати і на наступний рік", - переконана вона.

Прем'єр нагадала, що ціна розраховується за формулою, що зв'язана з ціною на нафтопродукти з лагом у 9 місяців. Водночас, за словами Тимошенко, наступного року ціна на газ для промисловості буде коригуватися щоквартально.

Як відомо, раніше міністр палива й енергетики Юрій Продан заявляв, що протягом 2009 року ціни на газ для промислових споживачів підніматися не будуть.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: