Вінський вважає, що Тимошенко побудує свою кампанію на кістках міністрів

П'ятниця, 19 червня 2009, 10:33

Міністр транспорту й зв’язку Йосип Вінський вважає, що прем’єр-міністр Юлія Тимошенко збирається будувати свою наступну виборчу кампанію на звинуваченнях членів свого уряду у корупції.

Про це він заявив в інтерв’ю "Бі-Бі-Сі", коментуючи звинувачення Тимошенко у зловживаннях на свою адресу і наступну заяву про відставку з посади міністра.

"Мені видається, що пані Тимошенко надумала будувати свою виборчу кампанію на звинуваченнях у корупції членів свого Кабінету. Мені здається, що нижче цієї планки не може піти жоден прем’єр-міністр", - заявив Вінський.

Він наголосив, що "корупція – це абсолютно конкретне діяння, яке має бути доведене, для цього є відповідні органи".

"Наскільки мені відомо, ніяких доказів (корупційних діянь) стосовно (міністра оборони) Юрія Єханурова до цього часу немає. І думаю, що звинувачення на мою адресу виявляться абсолютно голослівними, бо немає навіть предмету для таких звинувачень", - сказав Вінський.

"І мені жаль, що прем’єр-міністр, вв’язавшись у політичні баталії, програвши усю політику і втративши авторитет, намагається ось такими методами його відновити. Я думаю, що це марна справа і це їй нічого не дасть", - додав він.

Міністр транспорту також зазначив: "Я не бачу, щоб пані Тимошенко боролася із корупцією. Бо я запропонував цілу серію заходів, які реально економічно витісняли б корупцію, але вони не підтримуються прем’єр-міністром".

Вінський зазначив, що нинішній уряд йому подобається, "але те, що робить прем’єр-міністр, є абсолютно неадекватним". "Тактика перетворення уряду в уряд порожніх крісел у сьогоднішніх умовах - економічних, політичних, - на мій погляд, є глибоко помилковою. Мені видається, що кадрові питання в уряді слід вирішувати максимально швидко, бо це не нормально, коли у таких складних умовах уряд не укомплектований", - додав він.

Коментуючи переговори БЮТ і Партії регіонів щодо створення коаліції, Вінський сказав: "Політичний союз із Партією регіонів цього разу не відбувся, тому що не захотіла Партія регіонів. А Юлія Тимошенко вже була готова до такого неприродного союзу".

Він наголосив, що не сприймає цього – і тому подав у відставку.

"Але окрім політичних аспектів, які мені абсолютно зрозумілі, є ще економічні питання, є питання кадрової політики, про які я поки що не говорю, але прийде час, і я розкажу, як вирішувалися деякі кадрові питання. І є питання суто моральні", - сказав Вінський.

"Я іще раз кажу, що вважаю абсолютно неприпустимим, коли прем’єр-міністр за рахунок приниження членів уряду, за рахунок відвертої брехні набирає собі авторитет на президентські вибори. Це взагалі неприйнятна ситуація", - наголосив він.

Вінський зазначив, що після виходу з партії "Батьківщина" працюватиме у лівоцентристському русі, але яким буде формат політичної роботи, ще не визначився.

На запитання, чи не розглядає він можливість повернення до Соцпартії, Вінський сказав: "Я не розглядаю зараз ніяких можливостей. Ще раз кажу, що сьогодні я ще не визначився, у якому політичному форматі працюватиму. Але те, що я буду в активній політиці – це однозначно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування