Рада відправила Портнова і Ківалова в іншу раду

Четвер, 11 червня 2009, 13:33

Верховна Рада привела до присяги шість членів Вищої ради юстиції.

У четвер на засіданні парламенту присягу склали народний депутат фракції БЮТ Андрій Портнов, народний депутат фракції Партії регіонів Сергій Ківалов, голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал, а також Валентин Барбара, Олександр Волков, Костянтин Кравченко.

Натомість нрдеп Адам Мартинюк висловив сумнів у законності присяги деяких членів ВРЮ.

"Ми прийняли присягу порушників закону, хоча повинні стояти на стороні закону. Чому спочатку не прийняли закон, тим більше, що його необхідність диктується тим, що в законі є норма, яка не відповідає нормі регламенту. Бо в законі говориться, що члени Вищої ради юстиції мають принести присягу не пізніше двох місяців з дня обрання, а стаття регламенту визначає термін в один місяць", - обурився комуніст.

"Ми зараз некрасиво підставили частину членів Вищої ради юстиції , які склали присягу в порушення закону. Тому я не виключаю, що коли закон стане законом, трьох членів ВРЮ треба буде знову провести через зал парламенту", - попередив він.

Після виступу Мартинюка депутати вилучили з закону слова про необхідність складення присяги протягом двох місяців.

В новій редакції закон про Вищу Раду юстиції передбачає, що член Вищої ради юстиції перед вступом на посаду вперше складає на засіданні Верховної Ради України присягу такого змісту: "Присягаю сумлінно, чесно і неупереджено виконувати обов'язки члена Вищої ради юстиції з метою забезпечення формування корпусу суддів із числа високопрофесійних і чесних юристів і додержання закону та етики в діяльності суддів і прокурорів".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування