Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" пропонують показати Європі зуби

Понеділок, 1 червня 2009, 11:52

Партія регіонів пропонує Верховній Раді заслухати виконувача обов'язків міністра закордонних справ щодо ситуації, яка складається з отриманням іноземних віз українськими мігрантами.

Про це на погоджувальній раді заявив член фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, ситуація у цій сфері "є дискримінаційною" по відношенню до українських громадян.

"Мало того, що люди годинами стоять на митницях, так крім того кожен рік збільшується кількість документів, які треба надавати, і в деяких випадках це доходить просто до абсурду. Наприклад, деякі країни вимагають довідку щодо захворювання на ВІЛ/СНІД, тощо", - обурився депутат.

"Давайте хоча б введемо платний в'їзд для тих країн, які весь час виставляють додаткові вимоги. Давайте якось показувати зуби, бо до наших людей ставляться не так, як це має бути в цивілізованому світі і тим більше в цивілізованій Європі, до якої ми всі прагнемо", - додав Єфремов.

Як відомо, з 1 червня для отримання довготермінової візи до Чехії громадяни України змушені будуть подавати довідку про відсутність важких інфекційних захворювань.

Крім того, за даними громадського моніторингу візової політики і практики країн ЄС в Україні, найчастіше у візах українцям відмовляють Іспанія, Франція та Чехія.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування