Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Багатостраждальна облрада перейнялася "злочинами комунізму"

Субота, 9 травня 2009, 10:14

Тернопільська обласна рада прийняла рішення "про правову оцінку злочинів комуністичного режиму в Україні та вшанування українців, постраждалих у XX ст. внаслідок окупаційних режимів".

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода", яке і ініціювало це рішення, що було підтримано більшістю депутатів, за винятком Партії регіонів та частково Єдиного Центру.

Було прийнято звернення до президента, Верховної Ради щодо "правової оцінки злочинів тоталітарного комуністичного режиму в Україні".

Тернопільська обласна рада вирішила звернутися до управління СБУ у Тернопільській області з проханням, відповідно до указу президента розсекретити інформацію про діяльність структурних підрозділів НКВД, МДБ, КДБ, які здійснювали репресії на території Тернопільської області проти цивільного населення, воїнів УПА та українського підпілля.

Також облрада закликала "оприлюднити прізвища працівників каральних органів та агентів, що здійснювали провокації та вели іншу антиукраїнську діяльність".

Тернопільська облрада вирішила підтримати прийняття закону "Про заборону комуністичної ідеології в Україні", що свідчить про початок становлення історичної справедливості в Україні".

Рішенням Тернопільської обласної ради також передбачається ряд заходів, щодо "вшанування постраждалих від окупації українців, таких як: наукове дослідження фактів національного, політичного, економічного та культурного гніту, фізичного насилля над українцями, мешканцями Тернопільщини у 1920 - 1980-х роках".

Передбачена підготовка відповідних програм у засобах масової інформації, створення фільмів та відео сюжетів; розробка та подання на затвердження Тернопільської обласної ради проекту концепції створення обласного музею жертв тоталітаризму та
окупаційних режимів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування