Іноземці поки що відбитки пальців здавати не будуть

П'ятниця, 8 травня 2009, 10:55

Президент Віктор Ющенко ветував закон, згідно з яким іноземці та особи без громадянства мають надавати свої біометричні дані під час оформлення в'їзної візи, а також під час проходження прикордонного контролю.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

"Президент не може підписати цей закон, оскільки набуття ним чинності у схваленій редакції робить вірогідним несанкціонований доступ, зміну чи поширення біометричних даних іноземців та осіб без громадянства, що призведе до порушення прав згаданих осіб та негативно позначиться на міжнародному іміджі України", - йдеться у повідомленні.

"Це обумовлено тим, що в Україні відсутні законодавчі гарантії захисту персональних даних у зв'язку з їх автоматичною обробкою", - зазначили у прес-службі.

"Крім цього потребує також приведення у відповідність до законодавчого порядку визначення візової політики запроваджуваний законом механізм винятків з обов'язку іноземців та осіб без громадянства одержувати в'їзну візу виключно на підставі закону та міжнародних договорів України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою", - сказано у повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування