Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"ЄЦ" переконаний у перемозі на виборах, а в об’єднанні з "Нашою Україною" - ні

Вівторок, 5 травня 2009, 15:12

Лідер партії "Єдиний центр", депутат фракції "НУ-НС" Ігор Кріль впевнений у перемозі своєї партії на майбутніх парламентських виборах.

"Коли б не відбувалися парламентські вибори, за їх результатами ми однозначно матимемо фракцію Єдиного Центру у Верховній Раді", - заявив він під час прес-конференції у вівторок.

Голова партії наголосив, що "це буде фракція не блоку, а політичної партії Єдиний Центр". Він додав, що ця фракція може бути більш потужною або менш потужною, і це буде залежати від того, коли відбудуться парламентські вибори.

Кріль зазначив, що партію було створено лише трохи більше року тому, однак уже сьогодні вона демонструє гарні результати на виборах різних рівнів.

"Щодо співпраці з іншими політичними силами, то позиція Єдиного Центру залишається незмінною – у нас немає політичних ворогів", - сказав лідер "ЄЦ".

Кріль зазначив, що у політичній силі не виключають співпраці з іншими партіями, якщо спільно вдасться виробити спільний план розвитку країни.

Він вважає, що можливий початок процесу об'єднання його політичної сили й партії "Народний Союз Наша України" залежить від останньої.

"От коли стане зрозумілою ситуація в "Нашій Україні" і якщо буде прийнято таке рішення в цій політичній партії, тоді воно може бути поставлене для нас", - сказав депутат.

За словами Кріля, питання про те, на якому етапі перебуває процес об'єднання двох партій, недоречний, тому що його навіть не почато.

"Немає етапу, цей шлях не почато. Чому? Тому що для нас питання не може стояти про те, як ми будемо об'єднуватися з "Нашою Україною", тому що "Наша Україна" сама цього не розуміє – потрібно їй чи не потрібно, хоче чи не хоче", - додав він.

Водночас депутат від "НУ-НС", перший заступник керівника "Єдиного центру" Віктор Тополов назвав процес об'єднання двох партій проблематичним.

"Взагалі я смутно уявляю, як ми можемо зараз об'єднатися в єдину партію... Якщо "Наша Україна" перегляне ряд позицій, на яких вона жорстко стоїть, то ми можемо об'єднатися", - сказав Тополов.

Він підкреслив, що основою для об'єднання двох політичних сил мають стати спільна ідеологічна програма і стратегія розвитку України.

Як відомо, голова фракції НУНС у Раді Микола Мартиненко сумнівається в об'єднанні партій "Єдиний центр" і "Народний Союз Наша Україна".

У жовтні 2008 "Єдиний центр" заявляв про намір самостійно брати участь у можливих позачергових виборах до Верховної Ради.

"", УНІАН, "Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування