Партія Ющенка більше не буде блоком і "парасолькою"

Субота, 30 травня 2009, 11:59

На майбутні парламентські вибори "Наша Україна" піде самостійно, заявляє голова політради партії Віра Ульянченко.

"Ми ухвалили принципове рішення ні з ким не блокуватися. Ми підемо на вибори як партія. Відповідатимемо за свої вчинки та своїх депутатів. Коли створюєш блок — доводиться нести спільну відповідальність за дії інших депутатів. Це не чесно", - сказала вона в інтерв’ю "Україні молодій".

На питання, як вирішилися фінансові проблеми "Нашої України", Ульянченко відповіла:

"Насамперед, відбулася відкрита, чесна розмова із керівництвом партії — президією та радою. Всі внутрішні проблеми були пов’язані з нашаруванням різних розбіжностей. Коли ми зібралися, поговорили, і між собою розібралися в позиціях — то виявили, що дуже багато питань були штучними. Вони використовувалися деякими членами партії для шантажу, тиску, задоволення амбіцій. Усе це було знято — дуже легко, до речі"

За словами Ульянченко, зараз партія фінансується за рахунок "грошей членів партії".

"У "Нашій Україні" є немало людей, які займаються бізнесом. Вони вносять членські та благодійні внески", - сказала вона.

На питання, чому раніше ці члени партії її не фінансували, Ульянченко відповіла:

"Через внутрішні протиріччя в партії. Які нам вдалося усунути".

Вона також зазначила, що зараз у "Нашій Україні" проходить реорганізація.

"У нас проходить звірка в партійних рядах. Ми не хочемо мати партію на папері — нам потрібна дієва, структурована політична сила, яка має свої принципи і не є парасолькою для задоволення приватних амбіцій", - сказала Ульянченко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування