Єханурову влаштували публічне покарання, щоб пояснити іншим - "лафа закінчилася"

П'ятниця, 29 травня 2009, 13:11

Скандал з Міноборони вийшов з коридорів влади на публіку, щоб решта міністрів зрозуміли: вони можуть бути наступними.

Про це в інтерв'ю Лігабізнесінформ заявив голова Головного контрольно-ревізійного управління Микола Сивульський.

Зокрема, відповідаючи на питання, чому міністра оборони було піддано "публічному пороттю", Сивульський сказав: "Тому що там були самі серйозні порушення... Такого ще не було".

"Тут втрачені гроші, остаточно втрачені. Вони тепер невідомо де, ці гроші. Хто буде відповідати за це? Я думаю, що директорів компаній, через які "військові гроші" проводилися, ми вже не знайдемо. Швидше за все, вони вже давно сховалися, на яких-небудь островах відсиджуються або "пакують" валізи", - заявив глава КРУ.

"Прем'єр зрозуміла, що в умовах кризи, коли таке робиться, коли кожна копійка порахована... Таке марнотратство. І Юлія Володимирівна сказала: на Кабмін. Щоб було видно кожному міністру, що він може бути наступним. Щоб кожний своє відомство проконтролював, щоб кожна копійка ефективно використовувалася, пішла в справу. Тобто це було показове засідання: в умовах кризи так працювати, як це відбувається в Міноборони, не можна... Мова йшла про те, що треба у кожнім міністерстві, наводити порядок", - додав він.

За словами Сивульського, ця публічна справа вже дала результати: "Те, що зробила Тимошенко, коли винесла (питання по Міноборони) на Кабмін - це дуже серйозно вплинуло на міністрів, повірте мені".

"Між іншим, коли я в одному ефірі заїкнувся, що ми зараз перевіряємо не тільки Міноборони, але і МінЖКГ, то мені міністр із ранку обривав телефон і зібрав прес-конференцію. Хоча там провини його, може, один відсоток. Але він уже вживає заходів. Ми з ним запроваджуємо попередній контроль за проектами. Жоден проект тепер не пройде без комісії. Усе! Закінчилася лафа - на бюджетних грошах робити свій бізнес", -заявив глава КРУ.

Тим часом міністр оборони Єхануров направив відкритий лист прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко з вимогою відправити у відставку главу ГлавКРУ Сивульського.

Крім того, міністр чекає вибачень від прем'єра. У випадку відсутності відповідної реакції на ці вимоги Єхануров залишає за собою як за громадянином право захищати свою честь у судовому порядку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування