Губернаторські крісла "зачистять" від людей Балоги?

П'ятниця, 29 травня 2009, 11:43

Наступного тижня губернатори, які вважаються ставлениками Віктора Балоги, пройдуть співбесіду в секретаріаті президента, за результатами якої їх можуть відправити у відставку.

За інформацією джерел газети "Дело", голови Херсонської, Хмельницької, Сумської, Тернопільської і Рівненської областей запрошені на зустріч із новою головою президентського секретаріату президента Вірою Ульянченко.

Офіційним приводом називається ознайомлення з новими підходами в роботі секретаріату з керівниками областей. Фактично ж із губернаторами, призначення яких лобіювалося колишнім главою СП Балогою, проведуть співбесіду, за результатами якої може бути прийняте рішення про їх звільнення.

"Якщо вони (губернатори) не знайдуть точок дотику з Ульянченко, вони будуть відправлені у відставку", - каже джерело в президентському офісі. За його інформацією, зустріч із кожним керівником буде проводитися окремо.

Довкола деяких губернаторських крісел уже почалася боротьба. Зокрема, неформальний конкурс стартував у Хмельницькій області, де губернатором є член партії "Єдиний Центр" Іван Гавчук.

У числі охочих обійняти його крісло називають Віталія Олуйка, члена Народної партії, протеже спікера Володимира Литвина. Олуйко вже побував один раз у кріслі губернатора Хмельниччини.

"Він міг би працювати, але в Хмельницькому є ще кілька людей – членів "Нашої України", які мають великі шанси", - уточнює нардеп від Блоку Литвина Василь Шпак. За його словами, за посаду не проти поборотися екс-губернатор, нинішній заступник голови Державної податкової адміністрації Олександр Буханевич і нинішній голова Хмельницької облради Іван Гладуняк.

Водночас заступник Гавчука Віктор Коліщак запевняє, що облдержадміністрація "працює в нормальному режимі і тиску поки не почуває".

Сам Гавчук зізнався, що вже познайомився з Ульянченко на одній із нарад. На запитання про те, коли йому призначена особиста зустріч із главою секретаріату, він відповів: "Краще запитати це в неї". У той же час Гавчук відмовився відповідати на запитання, чи збирається він залишати лави "Єдиного Центру".

Крім того, є непідтверджена інформація про вихід із партії Балоги голови Херсонської області Бориса Сіленкова. Керівник виконкому Херсонського відділення "ЄЦ" Світозар Дорофеєв заявив, що розмови про бажання Сіленкова повернутися в пропрезидентську "Нашу Україну" – провокація.

Крім губернаторів - членів "ЄЦ", серйозна розмова з Ульянченко очікує і губернатора Тернопільщини Юрія Чижмаря, Сумщини – Миколи Лаврика і Рівненщини – Віктора Матчука.

Чижмарь, коментуючи майбутню розмову з Ульянченко, лише натякнув, що пов'язувати її з Балогою не варто, адже за останній рік йому пропонували вступити у свої лави різні партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування