Єхануров упевнений, що Тимошенко доведеться вибачитися перед ним

Понеділок, 25 травня 2009, 11:38

Міністр оборони Юрій Єхануров у випадку відставки із займаної посади має намір зайнятися науковою і громадською діяльністю.

"Це коли я вперше йшов з посади міністра економіки, то вийшов на вулицю і не знав, куди йти. Зараз інша ситуація", - зазначив він в інтерв'ю газеті "Дело".

"Приміром, хочу, щоб Херсонес внесли до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Я очолюю фонд "Україна – ЮНЕСКО". Або ж займуся громадською роботою в Інституті конкурентного суспільства, що займається дослідженням в галузі підприємництва", - розповів він.

"Водночас я професор Національного університету імені Шевченка, читаю лекції з інвестицій на економічному факультеті", - додав Єхануров.

Коментуючи шанси свого звільнення, Єхануров зауважив: "Звільнити міністра - не проблема. А от коли можуть призначити нового - це велике питання. Навіть важко уявити, що таке країна без міністра оборони".

"Сьогодні можна констатувати, що бліц-атака не вдалася. У нас стояло завдання: встояти до кінця тижня. Якщо встоїмо – "бєспрєдєла" не буде. Тепер від емоцій люди переходять до осмислення ситуації", - продовжив міністр.

Єхануров висловив упевненість, що "в сухому залишку після цього скандалу повинні бути вибачення прем'єр-міністра і відставка Сивульського".

"Ця людина показала, що партійний квиток для нього більш цінний, ніж посвідчення голови КРУ. От найцінніше йому і варто залишити", - заявив міністр.

На запитання, чи намагається він заручитися підтримкою депутатів у голосуванні з питання відставки, Єхануров відповів: "Є кілька знакових депутатів, з якими нас пов'язує минуле".

"Ми протягом 2004 року побували в різних ситуаціях, а зараз життя розкидало по різні політичні сторони. І мені важливо, щоб ці люди ознайомилися з достовірними фактами цієї справи. А як вони стануть голосувати потім - для мене вже не має значення", - заявив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування