Посол Німеччини радить запитувати про Луценка в поліції і думати про насущне

П'ятниця, 15 травня 2009, 12:19

Для отримання інформації про інцидент в аеропорту Франкфурта з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком Міністерству закордонних справ України слід доручити своїм дипломатичним представництвам і установам у Німеччині звернутися в органи поліції цієї країни.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзет (Hans-Jurgen Heimsoeth) на прес-конференції в Києві в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Нам надіслали ноту від 6 травня і попросили надати офіційну інформацію. Декількома годинник пізніше ми дали відповідь на цю офіційну ноту й у ній указали, що якщо потрібна якась точніша інформація, то Міністерству закордонних справ необхідно звернеться у свої диппредставництва й установи в Німеччині, а їхні представники повинні звернутися у відповідні органи поліції й отримати детальнішу інформацію", - сказав посол.

Дипломат наголосив, що на початку цього тижня зустрічався з керівництвом українського зовнішньополітичного відомства і передав цю інформацію.

Аналізуючи інцидент із Луценком, Гаймзет підкреслив, що він не впливає на дипломатичні відносини України й Німеччини.

За інформацією дипломата, представник служби керування польотами попросив допомоги у служби правопорядку аеропорту, оскільки сам не міг впоратися з ситуацією.

Посол додав, що франкфуртський аеропорт перевозить щорічного близько 52 млн. пасажирів і подібні ситуації трапляються. "Мені не відомо, щоб поліція поводилася якось не так. Вона поводилася коректно", - сказав він.

У той же час, посол Німеччини вказав на недієздатність Верховної Ради України.

"Депутатам і журналістам я хотів би порадити одне: приділяти більше уваги тим сучасним, часто складним викликам, які стоять перед Україною. На цьому тижні Верховна Рада України могла б розглянути цілу низку дуже необхідних для України законопроектів", - сказав Гаймзет

Він додав, що йдеться про законопроекти, необхідні для поліпшення в банківській сфері, економічній, у сфері поліпшення інвестиційного клімату, а також у сфері науки.

"На жаль, цього не сталося, і мені здається, що завдання журналістів зараз полягає саме в тому, щоб з'ясувати, хто не виконує свої обов'язки", - сказав Гаймзет.

Як відомо, Верховна Рада Україна весь тиждень не працювала через блокування депутатами Партії регіонів, які вимагали відставки Луценка через скандальний інцидент в аеропорту Франкфурта-на-Майні (Німеччина), який стався 4 травня.

Близько 11:30 п'ятниці, 15 травня, Верховна Рада відновила роботу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування