Депутатам пропонуватимуть відсторонити Луценка

Четвер, 14 травня 2009, 13:15

Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва пропонуватиме парламенту звернутися до уряду з проханням тимчасово відсторонити Юрія Луценка від виконання обов’язків міністра внутрішніх справ.

Таке рішення комітет ухвалив в четвер, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді розглянути заяву Луценка на пленарному засіданні, створити тимчасову слідчу комісію з цього приводу, а також звернутися до Кабінету Міністрів тимчасово відсторонити Міністра внутрішніх справ із займаної посади", - йдеться в повідомленні.

Під час обговорення депутати зазначали, щоб приймати вмотивоване рішення з цього питання необхідно мати достовірну офіційну інформацію від ФРН.

Водночас, зазначали члени Комітету, за інформацією Генерального консула України в Франкфурті-на-Майні Новосьолова, з посиланням на керівництво поліцейської президії м. Франкфурта-на-Майні, всі матеріали щодо затримання Луценка та його сина передано до генеральної прокуратури цього міста для подальшого розслідування і прийняття остаточного рішення.

Депутати наголошували, що згідно з чинним законодавством ФРН надання будь-яким особам або організаціям матеріалів правоохоронних органів заборонено і це питання має вирішуватися в рамках міжнародно-правових договорів у вигляді клопотання про надання правової допомоги.

На засіданні обговорювався проект постанови, поданий депутатом від Партії регіонів Владиславом Лук´яновим, який пропонує прийняти рішення про відставку з посади Міністра внутрішніх справ Луценка.

Члени Комітету пропонували Лук´янову подати проект не про відставку, а про звільнення міністра з посади за порушення громадського порядку, нанесення образи та опір співробітникам поліції під час виконання ними службових обов´язків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування