Зміна дати виборів президента не вигідна кандидатам

Четвер, 14 травня 2009, 12:46

Українські експерти вважають, що рішення Конституційного Суду про невідповідність Основному закону призначених на 25 жовтня президентських виборів для нині чинного президента є формальністю.

За законом термін його повноважень спливає через 5 років по тому, як він офіційно обійняв президентську посаду – в день інавгурації, каже директор політико-правових програм центру ім. Разумкова Юрій Якименко.

На його думку, найбільше перенесення дати виборів має бентежити опонентів Віктора Ющенка, і вони знову спробують знайти правову зачіпку для якнайшвидшого проведення голосування за нового президента, передає "Німецька хвиля".

Пізніша дата – "це менш зручна дата для кандидатів у президенти з огляду на погіршення суспільних і економічних процесів", вважає Якименко.

"Тобто продовжується ця невизначеність і продовжується цей конфлікт і напружена атмосфера у системі влади", - пояснив він.

Разом з тим, експерт вважає малоймовірним, що за час, який залишився до завершення каденції президента, Ющенко знайде механізми розпустити парламент і одночасно провести президентські й парламентські вибори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування