Литвин готовий запитати у депутатів, чи хочуть вони розпускатися

Четвер, 9 квітня 2009, 16:57

Спікер Володимир Литвин готовий внести на розгляд парламенту питання про доцільність проведення позачергових виборів Верховної Ради.

Про це він сказав на прес-конференції в Чернігові, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Я готовий запропонувати Верховній Раді України, для всього депутатського корпусу, в таємному режимі проголосувати, хто підтримує ідею позачергових парламентських виборів. Але для цього потрібно буде зробити ще одне: вождів політичних фракцій попросити не бути присутніми при цьому", - сказав Литвин.

Він підкреслив, що результат такого голосування прогнозований.

Литвин підкреслив, що на даний момент немає жодних підстав для призначення позачергових парламентських і президентських виборів і назвав цю ідею нереальною.

"Якщо елементарно дотримуватися Конституції, то вийти з цього глухого кута для одночасних виборів неможливо", - сказав він.

Спікер пояснив, що у випадку дострокового складення президентом своїх повноважень він не зможе скористатися правом розпустити Верховну Раду.

Водночас, якщо повноваження парламенту будуть достроково припинені президентом, він, за словами Литвина, не зможе скласти свої повноваження, оскільки, за законом, повинен зробити це на засіданні Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування