Грузинська опозиція готує протигази для мітингувальників

Середа, 8 квітня 2009, 17:38

Грузинський телеканал "Маестро" розпочав трансляцію коротких відеороликів, які інформують населення про схему запланованих акцій протесту, запланованих на 9 квітня.

Основною вимогою опозиції є відставка президента Михайла Саакашвілі і призначення дострокових президентських виборів.

Відповідно до відеоролика, опозиція і її прихильники почнуть збиратися в Тбілісі в трьох різних місцях і почнуть хід звідти до будівлі парламенту.

Відповідно до відеоролика, опозиція також повідомила Мерію Тбілісі, що акції також можуть пройти перед трьома телекомпаніями – Громадського мовника, "Руставі-2" і "Імеді", а також перед резиденціями президента в Тбілісі і по дорозі до Шавнабаду.

Відповідно до відеоролика, акції продовжаться до відставки президента, що може бути досягнуто лише твердістю і терпінням.

У той же час один з лідерів грузинської опозиції Гія Маісашвілі заявив, що у випадку загострення ситуації на мітингу 9 квітня в Тбілісі його учасники одержать протигази.

"У випадку газової атаки проти учасників мітингу ми роздамо протигази", - сказав Маісашвілі, продемонструвавши протигаз радянських часів.

При цьому він не уточнив, скільки протигазів можуть роздати організатори мітингу його учасникам.

Представник прес-служби адміністрації грузинського президента повідомив, що Михайло Саакашвілі в четвер буде знаходитися в столиці.

"У президента 9 квітня звичайний робочий день і не планується його поїздка кудись", - сказав співрозмовник.

Civil Georgia, Газета.ru

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування