Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин знає про таємний сценарій під кодовою назвою "конституционные похоти"

П'ятниця, 3 квітня 2009, 15:34

Президент Віктор Ющенко за підтримки Партії регіонів дестабілізує політичне життя країни, вважає спікер Володимир Литвин.

"Президент наполегливо пропонує радикальний злам українського життя через невідкладний перегляд Конституції аж до проведення з цього приводу всенародного референдуму. А також не полишає ідеї чергових дочасних парламентських виборів", - сказав він на прес-конференції у п’ятницю.

"Фактично в унісон з главою держави, як його союзник, виступає фракція Партії регіонів, заблокувавши під надуманими приводами роботу парламенту", - додав він.

При цьому Литвин вважає, що справжніми намірами Партії регіонів при блокування парламенту було – "відвернути увагу від кризи у власному партійному середовищі, від тих проблем, які самі створили, перебуваючи у центральній виконавчій владі вчора і здійснюючи місцеву владу в регіонах і до сьогодні".

"Усе це – ніщо інше, як прикриття бездарності власної політики, невиконання жодного зобов’язання... усе це – ніщо інше, як намагання відвернути народну увагу від свого ситого способу життя, вкотре ввести в оману людей", - сказав він.

"У сукупності усі ці дії можна кваліфікувати як намагання отримання всієї повноти влади, всієї економіки у свою власність. А для цього треба перетворити Україну на територію ненависті. Не зупиняє навіть великий піст. На фоні показової демонстрації боголюбства, великий гріх – одночасне загравання з дияволом і з Богом", - додав він.

Крім того, Литвин заявив, що деякі політичні сили готують ще одну "політичну комбінацію".

"Йдеться про приховані переговори щодо перерозподілу влади через конституційні зміни. При чому у такий спосіб, щоб поділити важелі впливу в економіці, політиці, владі, а відповідно і країну – на основі політичної змови і усунення народу від виборів глави держави. Це ніщо інше як політичний авантюризм. Те, що словами Ключевського можна назвати "конституционными похотями", - сказав він.

При цьому Литвин уникнув відповіді на уточнююче запитання, які саме політичні сили домовляються про такий сценарій.

"У понеділок буде пропонуватися проект постанови щодо утворення спеціальної комісії, активно ця ідея проводиться зараз. Ви ж розумієте, що при такому розвитку подій, у другому турі будуть змагатися не ті люди, які значаться зараз у всіх розкладах", - заявив він.

"Зрозуміло той, хто виграє, буде вважати за необхідне нанести ще один удар тому, хто програв. І офшорні хатинки на цей раз далеко всіх врятують", - попередив спікер.

За його словами, "процес перешіптування продовжується".

Спікер закликав політиків відмовитись від подібних схем, оскільки "свавілля сьогодні може обернутися трагедією для України завтра".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування