БЮТ сидить по комітетах, але сподівається на розблокування

П'ятниця, 3 квітня 2009, 11:46

Фракція Блоку Юлії Тимошенко має намір працювати в п'ятницю в парламентських комітетах замість роботи в пленарному режимі.

Про це журналістам сказав депутат від фракції БЮТ Андрій Шкіль, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Депутат зазначив, що у зв'язку з блокуванням трибуни і президії Верховної Ради робота в сесійному режимі неможлива, тому його фракція планує працювати в п'ятницю в комітетах.

"Ми розраховуємо на те, що буде дотримане дане слово, і сьогодні (3 квітня) о 15:00 буде знята блокада парламенту", - сказав він.

Шкіль висловив сподівання на те, що фракція Партії регіонів дотримає свого слова і під час роботи Верховної Ради на додатковому засіданні 6 квітня, на якому планується виступ президента Європейського парламенту Ханса-Герта Пьоттерінга, не блокуватиме Верховну Раду.

На це сподівається і БЮТівець Сергій Міщенко.

"Сьогодні депутати нашої фракції усі зареєструвалися біля столів реєстрації. Шкодую, що ми не можемо сьогодні працювати. Сподіваюся, у понеділок буде розблоковано парламент", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Крім того, депутат зазначив, що в понеділок парламент може прийняти звернення до конгресу США щодо питання фінансування утилізації ракетного палива.

На думку Міщенка, депутати від фракції Партії регіонів розблокують роботу парламенту для виступу голови Європейського парламенту для того, щоб не "зіпсувати свій імідж у Європі".

Він також не виключив, що з наступного пленарного тижня депутати від фракції Партії регіонів знову можуть заблокувати трибуну для того, щоб почався 30-денний відлік, після якого президент отримає право достроково розпустити парламент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування