Литвин радить Ющенку не чіпати чужі прерогативи

П'ятниця, 24 квітня 2009, 18:48

Рішення про наявність коаліції в парламенті є прерогативою тільки Конституційного суду, нагадує голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Про це він заявив на прес-конференції в Кіровограді в п'ятницю, коментуючи заяву президента Віктора Ющенка, що коаліції в парламенті де-факто не існує.

"Що стосується формальних підходів, то оцінку зобов'язаний дати Конституційний суд. А випереджати рішення Конституційного суду і намагатися нав'язати свою точку зору, я думаю, це не означає наявність сильної аргументованої позиції", - сказав спікер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На думку Литвина, коли мова йде про коаліцію, то це означає, що "йде боротьба за владу".

Крім того, коментуючи заяву президента про те, що нинішня модель коаліції привнесла в парламент модель "політичної корупції", він відзначив: "Президентові не треба шукати корупцію там (у парламенті). Треба шукати в інших місцях".

"Корупція бурхливим цвітом розцвіла по всій Україні", - підкреслив Литвин.

Він вважає, що за такий стан справ необхідно відповідати всім представникам влади, а не намагатися діяти за принципом, як перехопити ініціативу і знайти ворога.

На думку Литвина, на такій критиці парламенту інші інститути і гілки влади не зроблять собі рейтинг.

Він назвав марними розмови про те, є чи немає коаліція в парламенті. "Усі ці марні розмови (про існування коаліції в парламенті) мають одну мету - переключити увагу людей на інші об'єкти", - підкреслив спікер.

Зокрема Литвин відзначив, що замість того, щоб нести відповідальність за стан справ в Україні, робляться спроби привернути увагу до політичної реформи.

"Не хочуть, не вміють, не знають як займатися складними економічними питаннями", - підсумував він.

Крім того, Литвин вважає, що на старті президентської кампанії було б доцільно заслухати звіти президента, політичних сил і уряду щодо зробленого і дати цьому адекватні оцінки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування