КПУ не піде в коаліцію з націоналістами Ющенка та Тимошенко

Четвер, 23 квітня 2009, 19:38

Комуністична партія України ніколи не буде в одній парламентській коаліції з Блоком Юлії Тимошенко і з "Нашою Україною".

Про це заявив голова компартії Петро Симоненко на прес-конференції в Донецьку, повідомляє УНІАН.

"Компартія давно вже заявила, що ні в які коаліції з націоналістами вступати не буде. Я ще раз хочу підкреслити, що ніколи не буде, щоб комуністи були з націоналістами – з БЮТ і з "Нашою Україною" - представниками націоналістичних партій", - сказав Симоненко.

Коментуючи вчорашній виступ президента Віктора Ющенка перед журналістами та його позитивне ставлення до широкої коаліції, куди увійшли б і Компартія, і Партія регіонів, Симоненко сказав: "Те, що він так говорить, зайвий раз свідчить про його нерозуміння політичних процесів, нерозуміння того, чиї інтереси має захищати Верховна Рада й як вирішуються державні питання".

Крім того, він зазначив, що кандидата від Комуністичної партії на посаду глави держави на майбутніх президентських виборах визначить з`їзд партії.

Поки Симоненко не зміг назвати, хто конкретно представлятиме комуністів на президентських виборах, але запевнив, що це буде гідна людина.

"Я не кажу, хто конкретно буде представлений Компартією з однієї простої причини - я повинен дотримуватися статуту, а статут свідчить, що кандидатура визначається на з`їзді партії", - сказав він, зазначивши, що "з`їзд ми, безумовно, проведемо в дуже стислі терміни".

Він пояснив, що перший етап з`їзду проведено й з`їзд не закритий, "оскільки минулого року були побоювання парламентських дострокових виборів, тому з`їзд у нас може зібратися в будь-який день".

Голова компартії додав: "А кого виберуть. Я можу й сьогодні стверджувати, що буде найбільш гідна кандидатура". На запитання, чи буде йому конкуренція серед однопартійців, Симоненко сказав: "Це я відповім вам вже після з`їзду".


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування