У ЄС допускають, що домовитися з Україною про асоціацію можна до кінця року

Четвер, 23 квітня 2009, 15:38

Завершення переговорів щодо укладення угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом можливе до кінця 2009 року, каже комісар Євросоюзу з питань зовнішніх відносин та європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер.

На прес-конференції в Брюсселі у четвер, присвяченій підсумкам європейської політики сусідства за 2008 рік, вона сказала, що більша частина угоди про асоціацію з Україною вже готова.

"Переговори про нову угоду проходять дуже добре. І ми продовжуємо здійснювати великий прогрес. Значна частина питань вже закрита, а ті питання, що залишилися, – це переважно складні технічні питання, в тому числі щодо функціонування зони вільної торгівлі", - сказала комісар, передає Радіо "Свобода".

"Наша мета – угода про асоціацію", - наголосила Ферреро-Вальднер, цитує й "Інтерфакс-Україна".

Разом із тим єврокомісар відзначила, що в нині наявному плані дій ще є пункти, які не виконані в повному обсязі. "Вони (українці) повинні їх виконати", - підкреслила вона.

Як відомо, Україна та Євросоюз розпочали переговори про нову угоду в 2007 році. У вересні 2008 року на саміті Україна-ЄС у Парижі ухвалили політичне рішення щодо того, що нова угода носитиме назву Угода про асоціацію.

* * *

Ферреро-Вальднер також, коментуючи ситуацію в Молдавії, зокрема про введення віз для громадян Румунії з боку Кишинева, зазначила, що "це просто неприйнятно". "Ми будемо розглядати питання 30 квітня з представниками Молдавії", - повідомила єврокомісар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування