Бурджанадзе оштрафували майже на 1 млн. доларів

Четвер, 23 квітня 2009, 14:50

Податкова інспекція Грузії пред'явила екс-спікеру парламенту, лідеру опозиційної партії "Демократичний рух – Єдина Грузія" Ніно Бурджанадзе податкові претензії в розмірі майже $1 млн.

Таку заяву зробив представник грузинської податкової інспекції в ефірі телекомпанії "Руставі-2", повідомляє Комерсант.

Увагу податківців привернула угода з покупки Бурджанадзе дачі за один ларі, тоді як її ринкова вартість перевищує 12 млн ларі.

За даними ЗМІ, у травні 2008 року Бурджанадзе придбала дачу в Цхеті площею 31 тис. 696 кв м землі з декількома будівлями на ній.

"У пані Бурджанадзе не зафіксоване ні представлення відповідної декларації, відповідно до 217 статті (податкового кодексу), ні виплати певної суми до бюджету. На пані Ніно нараховано 1 млн 526 тис. ларі, про що їй і вислана податкова вимога", - заявили в інспекції.

Один з лідерів грузинської опозиції думає, що в такий спосіб на неї намагаються тиснути і пробують її залякати.

Відповідно до законодавства, у Бурджанадзе є кілька днів для подачі протесту на рішення податківців. У іншому випадку кожний прострочений день буде збільшувати необхідну суму на 0,07%.

У випадку відмови відповідача виплатити всю суму дача може бути арештована і продана з аукціону.

Тим часом виступи опозиції, що почалися 9 квітня в Тбілісі, продовжуються. В даний час учасники акції пікетують біля держустанов. Зокрема, навколо будівлі парламенту і держканцелярії встановлені саморобні клітки-камери. Входи і виходи з будівель опозиціонерами не блокуються.

Нагадаємо, основною вимогою опозиції залишається відставка діючого президента Грузії Михайла Саакашвили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування