Перший національний може припинити мовлення

Четвер, 23 квітня 2009, 13:43

Національна телерадіокомпанія України може припинити нічне мовлення через недофінансування.

Про це заявив президент НТКУ Василь Ілащук, коментуючи попередження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, повідомляє "Телекритика".

Так, Нацрада на своєму засіданні у середу, 22 квітня, винесла попередження НТКУ, виявивши в ході планової перевірки зменшення обсягів мовлення в ефірі з 18 годин на добу до 14 годин на добу, а також зміну логотипу компанії.

Ілащук роз'яснив, що восени 2008 року нічну трансляцію було припинено через недофінансування.

Президент НТКУ також заявив, що компанія попереджала Нацраду про те, що не має коштів на трансляцію свого сигналу вночі, ще восени минулого року.

"Ми попередили про це Нацраду ще у вересні 2008 року. Через бюджетне недофінансування ми припинили трансляцію з 1.30 до 6.00. Розпорядниками наших коштів є Держтелерадіо. Тому це питання скоріше до них і до Кабміну", - сказав Ілащук.

За словами президента НТКУ, 2009 року нічні трансляції були відновлені, але, ймовірно, незабаром їх знову доведеться припиняти, адже ситуація з фінансуванням не покращилась.

Слід зауважити, що рішення Нацради про попередження передбачає скерування до Кабінету міністрів листа з проханням про поліпшення фінансування НТКУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування