Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко став на захист вітчизняних поросят

Вівторок, 14 квітня 2009, 14:53

Президент Віктор Ющенко дав доручення Генеральній прокуратурі здійснити перевірку процесу імпортування в Україну м'ясопродуктів.

Про це він сказав у вівторок у Яготині Київської області під час виступу на нараді з питань фінансового стану підприємств АПК і ситуації у тваринництві.

Ющенко розкритикував ситуацію з ввезенням в Україну дешевого м'яса. Він висловив сумнів, що м'ясо за 80 центів може потрапляти на територію України без митних порушень.

"Очевидно, за накладними це не м'ясо", - припустив президент, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Він попросив Генпрокуратуру перевірити весь ланцюжок завезення на територію України імпортного м'яса.

При цьому президент підкреслив, що узагалі вся політика уряду, як нинішнього, так і попереднього, з підтримки вітчизняного м'ясовиробника є непродуманою.

За словами президента, чим більше імпорт м'яса, тим менше поголів'я худоби в Україні. Він підкреслив, що необхідно підтримувати не іноземного товаровиробника, а вітчизняного, надавати йому преференції і пільги.

"Парадокс, ми цього року мали найбільший врожай фуражного зерна і найменшу кількість поголів'я", - сказав Ющенко.

Він назвав трагедією темпи росту імпорту м'яса в Україну, відзначивши, що якщо ця тенденція збережеться, то українському м'ясовиробництву буде загрожувати зникнення.

"Імпортувати м'ясо в Україну – це все одно, що в Росію імпортувати нафту і газ, а в Колумбію – каву", - сказав президент, додавши, що уряд Південної Кореї відправили у відставку, коли він ухвалив необґрунтоване рішення, яке призвело до різкого збільшення імпорту м'яса в країну.

Також Ющенко в черговий раз розкритикував дії уряду по обмеженню експорту зерна і рослинної олії. Говорячи про обмеження експорту рослинної олії, Ющенко зауважив, що Україна є одним з найбільших її виробників у світі.

"Здавалося б, українською олією полита половина світу, у нас один конкурент – Аргентина, але, слава Богові, вона далеко", - сказав президент, висловивши подив, чому за таких умов обмежується експорт і надається право лише двом компаніям, одна з яких належить депутатові від БЮТ.

"Хіба це конкуренція?", - поцікавився президент, висловивши думку, що подібні рішення продиктовані недержавними інтересами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування