Україна обіцяє видавати Молдові опозиціонерів "місяці і місяці"

П'ятниця, 10 квітня 2009, 14:59

Генпрокуратура України почала оформлення процедури екстрадиції двох громадян Молдови, які підозрюються в організації масових безпорядків у Кишиневі.

Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури, передає Обком з посиланням на Уніан.

За інформацією співрозмовника, співробітники відомства приймають доекстрадиційні заходи, які, зокрема, містять у собі повну перевірку цих громадян.

Як підкреслили в Генпрокуратурі, цього вимагають усі норми міжнародних угод щодо екстрадиції затриманих осіб, які розшукуються правоохоронними органами іншої держави.

У тому числі такі процедури необхідні для того, щоб надалі правоохоронні органи обох країн не були кимсь звинувачені в політичних підставах.

"Їх (затриманих) ніхто не збирається передавати як "кота в мішку", – завірили в Генпрокуратурі, при цьому відзначивши, що процедура екстрадиції може зайняти "місяці і місяці", однак усі норми законодавства будуть дотримані.

Як повідомлялося, 8 квітня в аеропорту Одеси співробітники міліції, СБУ, прикордонної служби затримали двох громадян Молдови – Габриела Статі й Аурена Маринеску, які підозрюються в організації масових безпорядків у Кишиневі.

За даними Генпрокуратури, вони були оголошені в розшук "за організацію масових безпорядків і дій, скоєних з метою захоплення і насильницького утримання державної влади з порушенням Конституції Молдови, які мали місце в Кишиневі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування