Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич - слідчому ГПУ у справі Ющенка: "Тільки психу можна доручити такі справи"

Середа, 1 квітня 2009, 12:39

Член слідчої групи Генпрокуратури у справі про отруєння Віктора Ющенка Олексій Донський вибивав покази на керівництво Генпрокуратури.

Про це заявив член тимчасової слідчої комісії ВР щодо розслідування справи про отруєння Ющенка Нестор Шуфрич, коментуючи свої слова у вівторок.

"Говорячи вчора з трибуни Верховної Ради про "вибивання" показів Донським, я говорив про керівництво Генпрокуратури, а не про Медведчука", - заявив Шуфрич.

"І зараз можу уточнити, що мав на увазі самого генерального прокурора і одного з його заступників", - уточнив депутат.

За словами Шуфрича, такі матеріали вже передані йому "і будуть предметом ретельного вивчення, як і обставини поновлення на роботі слідчого Донського після звільнення його за численні порушення та незадовільний психічний стан здоров'я".

"Наразі дуже дивно, що таку справу довірили слідчому, який, як мені сказали, за всю свою слідчу діяльність довів до суду лише одну справу, та й та була повернута на дорозслідування", - зауважив депутат.

"Хоча, якщо інформація про психічний стан підтвердиться, то все стане зрозумілим. Тільки психу можна доручити такі справи", - заявив Шуфрич.

Як відомо, Донський, коментуючи слова Шуфрича про те, що слідчий "вимагав і вибивав свідчення на своє керівництво", сказав:

"Це, певно, слід розуміти як продовження раніше направленої Шуфричем до Генпрокуратури скарги, в якій він обвинувачував мене у вимаганні "надання завідомо недостовірних показів у вигляді повідомлення слідчому компрометуючих матеріалів на колишнього голову Адміністрації президента Віктора Медведчука".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування