Балога з пафосом обіцяє повиганяти половину заступників Черновецького

Четвер, 5 березня 2009, 13:53

Глава секретаріату президента Віктор Балога пропонуватиме президенту Віктору Ющенку скасувати розпорядження голови Київміськдержадміністрації Леоніда Черновецького про призначення кількох його заступників.

Про це йдеться у заяві Балоги, повідомляє прес-служба президента.

Він повідомив, що підготував на розгляд Ющенка пропозиції щодо скасування розпоряджень голови КМДА про призначення "тих заступників, які всупереч законодавству не були погоджені з главою держави".

"Всі юридичні підстави для такого кроку є. Події останнього часу гостро ставлять питання про наведення ладу в Києві, і рішучих кроків вже не уникнути", - сказав Балога.

За його словами, наразі у Черновецького 12 заступників. На думку Балоги, "такий роздутий, нічим не обгрунтований штат керівників держадміністрації пояснюється тим, що половина з них були призначені без погодження" з президентом.

Він зазначив, що без погодження з Ющенком Черновецький призначив 6 заступників.

"По суті, ці призначення здійснено самовільно, виходячи не з доцільності та бюджетних можливостей міста, а виключно з особистих уподобань міського голови. Причому визначені сфери відповідальності (тобто те, чим ці заступники мають щодня займатися) багато в чому умовні, ці функції можна і треба об'єднувати в одній посадовій особі", - заявив Балога.

"Коли столичний голова вкотре промовляє імпровізацію на тему "любих бабусь", то слід розуміти, що під цим словом має на увазі зменшено-лагідний варіант жаргонних і милих його серцю "бабок" - доларів, євро, фунтів та іншої твердої валюти. Дюжина заступників Черновецького керує не містом, а системою викачування грошей із міста, поборів із бізнесу, корупційних і диких зборів із киян", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування