У Росії кажуть, що у них не було зайвих емоцій щодо української труби

Вівторок, 31 березня 2009, 12:01

Віце-спікер Держдуми Росії Олександр Бабаков впевнений, що ідея тристороннього газотранспортного консорціуму Україна-Росія-Євросоюз буде реалізована після того, як питання газових відносин буде деполітизовано.

Про це Бабаков заявив, коментуючи зустріч міністра палива та енергетики України Юрія Продана і міністра енергетики Росії Сергія Шматка, що відбулася в понеділок.

"Я вважаю, що коли уляжуться всі надумані емоції та спекуляції на темі "газових" відносин, ми неодмінно повернемося до ідеї тристороннього газотранспортного консорціуму", - сказав він.

При цьому Бабаков заявив, що "всі закиди з приводу неконструктивної, або надмірної емоційності російської сторони позбавлені будь-яких підстав".

"У національних інтересах України - щоб Росія залишалася для неї стратегічним партнером. І в національних інтересах Росії - мати надійного та договороздатного сусіда. Світова криза робить цю обставину важливою вдвічі", - сказав він.

Коментуючи зустріч Продана і Шматка, Бабаков сказав, що на ній були обговорені "питання співпраці в газовій сфері", а також підкреслив, що "ця зустріч відбулася на запрошення російської сторони".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування