Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Станік може повернутися до КС, лише пройшовши всі суди

Вівторок, 3 березня 2009, 12:03

Щодо можливості повернення Сюзанни Станік на посаду судді Конституційного Суду можна буде говорити тільки після завершення розгляду цього питання в судах усіх інстанцій, вважає голова Конституційного суду Андрій Стрижак.

"Про рішення можна говорити тільки тоді, коли воно вступить в силу після закінчення строку апеляції, або після рішення апеляційної інстанції", - відзначив Стрижак на прес-конференції у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що штат Конституційного суду на сьогоднішній день повністю укомплектований - в ньому працює 18 суддів.

Стрижак також нагадав, що Конституційний суд не ухвалює рішення про звільнення або призначення судді Конституційного суду з роботи. Відповідно до законодавства, по 6 суддів Конституційного суду призначає Верховна Рада, президент і з'їзд суддів.

"В залежності від того, яким буде рішення суду, яке вступить в дію, і якими будуть дії президента і Станік - таким чином і будемо робити", - відзначив Стрижак.

Зокрема, він вважає, що Станік може або наполягати на відновленні на посаді судді Конституційного суду, або ухвалити інше рішення.

"Давайте повернемося до цього питання, коли рішення суду вступить в силу, і такі рішення ухвалять президент і сама Станік", - ще раз підкреслив Стрижак.

При цьому він також додав, що голова Конституційного суду видає розпорядження про зарахування до штату або про відрахування на підставі подання органу, який призначив суддю.

"Інших дій голова Конституційного суду не чинить, і ні рішенням суду цього не може зробити, ні особисто як голова. Давайте не поспішати", - підсумував він.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко 3 квітня 2008 року скасував указ свого попередника Леоніда Кучми від 25 березня 2004 року про призначення Станік суддею Конституційного суду України. Указ від 2004 року відмінено "у зв'язку з порушенням процедури вступу на посаду судді Конституційного суду України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: