На "Мистецький арсенал" Ющенка пустять стабілізаційний фонд

Вівторок, 3 березня 2009, 09:44

На реконструкцію комплексу "Мистецького арсеналу" в 2009 році планується витратити 200 мільйонів гривень, виділених із стабілізаційного фонду.

Відповідний порядок використання державних коштів затвердило Міністерство культури, повідомляє "Дело".

При цьому газета зазначає, що стабілізаційний фонд був створений "з зовсім іншою метою: здешевлення кредитів для аграріїв, фінансування вугільної та авіаційної промисловості, добудови житла, підготовка до Євро-2012".

"Як у перелік об'єктів, що потребують невідкладного фінансування, потрапив Мистецький арсенал - незрозуміло", - пише Дело.

У прес-службі Міністерства культури повідомили, що таке рішення пролобіювало Державне управління справами, на балансі якого знаходиться комплекс.

Водночас заступник керівника Держуправління Іван Плачков розповів, що "основна частина бюджетних коштів у цьому році спрямована на соціальні потреби, такі як виплати пенсій, тому фінансування всіх об'єктів державного будівництва довелося перевести в фонд".

"Це абсолютно економічний проект, його фінансування дозволить створити нові робочі місця, крім того, в комплексі буде безліч інфраструктурних об'єктів, які потрібні країні", - переконаний Плачков.

У "Мистецькому арсеналі" стверджують, що без термінового виділення коштів їм не обійтися.

За словами заступника директора з фінансових питань "Мистецького арсеналу" Лідії Галинської, якщо 200 мільйонів не надійдуть у поточному році, проект доведеться заморозити.

Галинська повідомила, що основну частину бюджетних грошей планується направити на реконструкцію та утримання старої частини комплексу.

Керівництво має намір провести зміцнення стін, даху, перекриттів цих будівель.

Також гроші стабфонду направлять на погашення заборгованості перед організатором архітектурного конкурсу зі створення проекту реконструкції "Мистецького арсеналу" -німецькою компанією Phaze1.

Як відомо, джерелами коштів стабфонду заплановані надходження від приватизації держмайна, а також цільового розміщення державних цінних паперів. Однак приватизаційний процес досі не розпочато.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування