Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва сподівається, що ЄС схаменеться

Неділя, 29 березня 2009, 21:53

У Москві не мають наміру у відповідь на укладений у Брюсселі Україною і ЄС меморандум про модернізацію української ГТС різко переглядати свої взаємини з країнами і підприємствами ЄС.

Про це заявив віце-прем'єр Росії Ігор Сєчін в інтерв'ю програмі "Сьогодні. Підсумкова програма", яка вийшла в ефір у неділю на телеканалі НТВ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що до заходів далеко. Видається, що повинен перемогти все-таки здоровий глузд. Більш того, ми не бачимо причин для такої різкої, кардинальної зміни конструкції співробітництва", - сказав він.

Так Сєчін прокоментував заяви про те, що Росія може переглянути свої взаємини з країнами Євросоюзу і з підприємствами як відповідний захід на брюссельський меморандум.

"Нас, запевняю, ніхто не може скривдити. І ми ніколи ні на що не можемо ображатися. Ми просто будемо показувати свою змістовність і нормальним чином працювати. Мені видається, що ця ситуація, звичайно, одержить свій розвиток", - сказав Сєчін.

"Ми будемо проводити консультації з нашими споживачами. І мені здається, тут дуже багато суб'єктивного. І видається малоймовірним розвиток шляху саме по тому алгоритму, що показаний у цій декларації. Тут ґрунтовних напрацювань, професійних напрацювань не проглядається", - додав віце-прем'єр Росії.

Сєчін назвав декларацію "дивним" і "дуже суперечливим" документом, і висловив сумнів, що вона може стати реальною основою для реалізації серйозних довгострокових проектів.

На його думку, "скоріше тут закладаються якісь зобов'язання, які, можливо, не всіма сторонами будуть виконуватися".

"Тут дуже багато питань, які породжує цей документ. І, наприклад, зокрема, а що буде з довгостроковими договорами, які підписані між "Газпромом" і "Нафтогазом". Що буде з довгостроковими договорами між "Газпромом" і його споживачами в Європі?", - заявив Сєчін.

"Серед цих споживачів найбільші європейські компанії ENI, E.ON, і Gaz de France. Розумним для Європи, нам видається, було б не ізолювати європейського споживача від російського газу, навпаки, розвивати співробітництво", - вважає російський віце-прем'єр.

"Адже якщо говорити про залежність від одного постачальника для європейського споживача, то така ж залежність існує й у постачальника споживача", - сказав Сєчін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування