Єврокомісару шкода через витівку Росії

Понеділок, 23 березня 2009, 13:47

Комісар ЄС по енергетиці Андріс Пібалгс шкодує про те, що Росія сприйняла декларацію ЄС і України за підсумками газової конференції як спрямовану проти неї.

Про це комісар ЄС заявив журналістам у Брюсселі, повідомляє УНІАН.

"Я шкодую про це, тому що в нас немає навіть у думках наміру ослабити позиції "Газпрому" в Європейському Союзі. Я чув, звичайно, це заява про те, що Росія може шукати інші ринки, але європейський ринок – найкращий для російського газу", - сказав він.

"Я сподіваюся, що це розчарування мине", - додав комісар.

Пібалгс заявив, що намагався пояснити російській стороні, що робота Єврокомісії спрямована на забезпечення стабільності газотранспортного коридору. Він також додав, що Єврокомісія продовжить співпрацю з Росією з тим, щоб "якось згладити це засмучення".

При цьому він висловив впевненість у тому, що в декларації записано дуже коректні речі про необхідність інвестування в українську газотранспортну систему, а також про те, що європейські компанії можуть брати участь у таких інвестиційних проектах на рівних і ринкових основах.

Як відомо, російська делегація, присутня на міжнародній інвестиційній конференції з питань модернізації української ГТС, залишила форум після оголошення церемонії підписання підсумкової спільної декларації.

На думку міністра енергетики РФ Сергія Шматка, навряд чи підсумки цієї конференції будуть цікаві самій Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування