Ющенко попереджає, що без МВФ кредиту на трубу Україні не бачити

Субота, 21 березня 2009, 11:58

Необхідною умовою отримання кредиту на модернізацію української газотранспортної системи є відновлення повноцінної співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це заявив президент Віктор Ющенко у коментарі для "Дзеркала тижня".

"Я хотів би серйозно попередити насамперед тих українських учасників цього проекту, що мають компетенцію адаптувати українську економічну, соціальну, бюджетну політику до вимог МВФ", - зазначив президент.

"Необхідною передумовою для надання нашій країні кредитної допомоги міжнародними фінансовими інституціями для модернізації національної газотранспортної системи є відновлення повноцінної співпраці з МВФ", - констатував Ющенко.

На думку глави держави, відсутність повноцінної співпраці з МВФ негативно вплине на шанси отримати кредит від інших міжнародних фінансово-кредитних інституцій.

"Буде складно отримати фінансову допомогу для модернізації нашої ГТС, якщо не буде відновлений взаємоприйнятний формат відносин країни з МВФ - починаючи з ЄБРР, Світового банку, Європейського інвестиційного банку. Цей фактор є досить вагомим", - підкреслив президент.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування