Литвин хоче круглий стіл, але без "сцен ревнощів"

Понеділок, 16 березня 2009, 14:17

Спікер Володимир Литвин сподівається, що у вівторок фракції домовляться щодо проведення круглого столу за участю президента та прем’єра для обговорення майбутніх президентських виборів.

Про це він сказав на прес-конференції у понеділок.

"Я сподіваюся, що завтра у перерві між пленарними засіданнями на погоджувальній раді лідери фракцій обговорять питання щодо пропозиції президенту, прем’єру і лідерам всіх політичних сил, які представлені у парламенті, для того, щоб ми вийшли на спільну позицію (щодо проведення круглого столу)", - сказав Литвин.

При цьому він сказав, що він би "дуже не хотів, щоб була демонстрація сцен ревнощів з приводу того, хто кого запрошує". "Нам потрібен діалог", - зазначив Литвин.

Водночас, на його переконання, проведення будь-яких виборів, в тому числі і президентських, неможливе без консолідації усіх парламентських сил у цьому питанні.

Зокрема, через відсутність консолідації, на думку спікера, між політиками виникають розбіжності щодо дати майбутніх виборів.

"Якщо не буде прийнято вичерпних рішень, то сенсу не мають будь-які вибори, включаючи президентські. Ви знаєте, сьогодні знову на погоджувальній раді порушувалося питання про дату виборів. Бо одні депутати пропонують це зробити в жовтні, інші – в грудні", - сказав Литвин.

"На це я відповів, що з таким же успіхом можна було їх призначити на неділю 15 березня, поєднавши з дочасними виборами до Тернопільської облради. Бо якщо йти за законом і нічого не пришвидшувати, дата очевидна – 17 січня 2010 року", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування